Vse novice

Velika točka iz Stožic

19.03.2017

Koprčani so do točke prišli po dobrem uvodu drugega polčasa in tako nadaljujejo niz neporaženosti. Ta zdaj znaša šest tekem, kar je trenutno največ med prvoligaši. Kozlički so šesti z enakim številom točk kot petouvrščeno Celje.

Uvod tekme je bil kar živahen z nekaj poskusi na obeh straneh, a so bili ti večinoma nenatančni ali pa je žoga končala v bloku obrambnih nogometašev.

V 19. minuti pa so domači povedli, ko je po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor do žoge prišel Nemanja Mitrović, podal pred vrata, kjer je Leon Benko iz bližine žogo poslal v mrežo. V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali še nekaj strelov, enega nevarnejših pa je v 41. minuti sprožil Courage Pekuson, ki je malce z leve strani v kazenskem prostoru z volejem žogo poslal malo mimo nasprotne vratnice.

Tekmo je zaznamovala tudi poškodba Jana Andrejašiča. Po prvih ocenah gre za težjo poškodbo. Janu želimo čimprejšnje okrevanje,

V uvodu drugega dela so živahneje začeli Koprčani, ki so prek Nermina Hodžića v 48. minuti prišli do obetavne akcije, a je koprski nogometaš nato z dobrih desetih metrov preslabo streljal za Nejca Vidmarja, ki je žogo zaustavil. Hodžić je nevarno meril še v 52. minuti, po strelu z 18 metrov in rahlem odboju od Kenana Bajrića pa je žoga končala v kotu.

Po njem pa so gosti zadeli, žogo so domači odbili le na vrh kazenskega prostora, od koder so jo Koprčani spet poslali pred vrata Vidmarja, tam je z glavo najvišje skočil Toni Datković in podal do Matica Paljka, ki je iz bližine izid izenačil. Za branilca Kopra je bil to prvi zadetek v sezoni.

V 63. minuti so bili domači blizu novega zadetka, ko je po podaji z desne strani do strela z glavo iz bližine prišel Blessing Eleke, a je Marijan Antolović dobro posredoval. Eleke in Antolović sta se “pomerila” še v 69. minuti, po strelu z desetih metrov je bil spet uspešnejši koprski vratar, ki je z nogo odbil žogo po strelu Nigerijca.

V 77. minuti je do strela malce izven kazenskega prostora prišel Julius Wobay, a streljal prešibko in preveč po sredini. V teh trenutkih je imela Olimpija pobudo, pritiskala, a tega ni unovčila. Do konca je pri Kopru enkrat poskusil še Šime Gregov, a je Vidmar branil, pri Olimpiji pa je nato Eleke še enkrat prešibko sprožil.

Omeniti velja še priložnost Darka Lukanovića, ki je stekel sam proti vratom Vidmarja, a je preveč okleval s strelom in izsilil zgolj udarec iz kota.

V naslednjem krogu bodo Koprčani gostili Krško, tekma bo v torek, 28.3.2017, ob 18:00.

* Stadion Stožice, gledalcev 6000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko).
* Strelca: 1:0 Benko (19.), 1:1 Paljk (53.).
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bajrić, Mitrović, Klinar, Ilić, Cretu (od 74. Avramovski), Eleke, Tijanić (od 62. Alves), Boateng (od 50. Wobay), Benko.
* Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Andrejašič (od 25. Križman), Kokorović (od 75. Lukanović), Hodžić, Pranjić (od 71. Krivičić), Ibričić, Pučko, Pekuson.
* Rumena kartona: Avramovski; Pranjić.
* Rdeči karton: /.