Vse novice

Iz Kidričevega s točko

17.04.2017

Tekma, ki si jo je ogledal tudi napadalec Rome Edin Džeko, trenutno s 25 zadetki na vrhu strelcev elitne italijanske lige, se je končala brez zmagovalca. Koprčani so dvakrat vodili, a je domačinom dvakrat po zaslugi Bizjaka uspelo izenačiti.

Koprčani so bili v prvem polčasu konkretnejši tekmec, si priigrali več strelov proti vratom, prek Mateja Pučka pa so v 18. minuti tudi zadeli okvir vrat. Še bolj zadovoljni so bili v 23. minuti, ko je po podaji Ivorja Horvata kozličke v vodstvo s svojim prvencem v sezoni popeljal Ed Kevin Kokorović.

Pri domačih, ki so žogo sicer imeli le rahlo manj v posesti, je bil še najbolj nevaren Mateo Damiš, ki je dvakrat poskusil z glavo, a ni bil dovolj natančen.

V uvodu drugega polčasa je takoj sledilo izenačenje domačih, avtor zadetka pa je bil Lovro Bizjak. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Koper je takoj odgovoril s streloma Rubena Belime in Danijela Pranjića, ki pa sta bila nenatančna.

Zato pa je bil v 59. minuti natančnejši Sandi Križman, ki je Primorce znova popeljal v vodstvo. Toda vodstvo tokrat ni zdržalo dolgo, saj je sedem minut pozneje Bizjak s svojim drugim golom na tekmi in sedmim v sezoni izid spet poravnal.

Domači so zagrozili spet v 75. minuti, ko je Žiga Škoflek zadel okvir vrat, to pa je bil tudi zadnji res nevaren poskus do konca tekme.

Koper bo v soboto gostil Velenjčane.

* Športni park, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Kasapović (Ljubljana) in Vojska (Dob).
* Strelci: 0:1 Kokorović (23.), 1:1 Bizjak (46.), 1:2 Križman (59.), 2:2 Bizjak (66.).
* Aluminij: Janžeković, Kocić, Damiš, Turkalj, Jakšić, Tahiraj (od 82. Rebernik), Petrović (od 79. Mesec), Muminović, Škoflek, Kramer (od 70. Panadić), Bizjak.
* Koper: Antolović, Pučko, Datković, Gregov, Horvat, Hodžić (od 85. Krivičić), Kokorović (od 83. Tzandaris), Križman, Ibričić, Belima (od 72. Paljk), Pranjić.
* Rumeni kartoni: Kramer; Datković, Kokorović.
* Rdeči karton: /.