Foto galerije

Rezultatsko odličen začetek spomladanskega dela sezone mladincev in kadetov Kopra

12.03.2017

V 16. krogu 1.SML/SKL lige smo gostili ekipo Triglava iz Kranja, katera je pred danasnjo tekmo na skupni lestvici imela dve točke prednosti pred nami. Na atletskem stadionu na Bonifiki nam je uspela dvojna zmaga, kar je glede na prikazano skozi 180 minut igre trdo prigarano in zasluženo.

 

U17 Fc Koper – Noga Triglav 2-1 (Meštrič, Perhavec)

Postava: Medič, Golja, Juha, Keserovič, Burin, Agič, Meštrič (Popovič), Perhavec, Klarič (Rudonja), Jerman (Prodanovič), Šporin (Pucer)

Trenerja: Božič – Peršič

U19 Fc Koper – Noga Triglav 1-0 (Šroler)

Postava: Želko, Opara, Matoševič, Bečaj (Čavalič), Zugan, Cvek, Sever, Požrl, Blatančič (Gavrič), Šroler, Ahmetovič.

Trenerja: Kavčič – Kerma

 

Igor Božič je po tekmi povedal: “V prvi tekmi nadaljevanja prvenstva na domačem igrišču, smo dosegli zmago, kar je za nas lahko potrditev da delamo v pravi smeri. Res je, da  po eni tekmi ne gre delati zaključkov, vseeno sem v tej naši prvi tekmi videl veliko dobrega. V za nas zahtevnih pogojih, (igrali smo na naravni travi, katere nismo vajeni) smo si priigrali več resnih priložnosti proti dobri ekipi Kranja. Igrali smo odgovorno, kolektivno, veliko tekli, dobivali zračne dvoboje in končali tekmo brez večjih napak. Pohvale si zasluži vsak posameznik, vsi so bili na nivoju, ni bilo velikih razlik med posamezniki in to me veseli. Rekel bi, da je danes zmagal boljši kolektiv!”

Tekmo so zelo dobro začeli igralci Kopra, ki so že v prvih minutah resneje zapretili in po predložku Jermana in strelu na gol Golje vendar je vratar Kranja Čadež vrhunsko obranil strel in ohranil mrežo nedotaknjeno. V prvem polčasu je bilo kar nekaj nevarnih predložkov v kazenski prostor gostov in pritisk na obrambo se je povečeval iz minute v minuto, vendar do resnejše priložnosti ni prišlo iz nobene strani. V drugem polčasu bolj dinamična tekma, saj je v deveti minuti nadaljevanja po novem predložku s strani in odbiti žogi zadel Meštrič. To je njegov drugi gol v prvenstvu in še toliko bolj vreden, saj se je iz lanskega napadalca letos preselil v vezno linijo. Na tekmi je skupaj z Agičem in Perhavcem tvoril trojko, katera je ogromno tekla in dobivala dvoboje predvsem v obrambnih nalogah, ter s tem preprečevala resnejše akcije gostov. Ti so izenačili v 60′ iz mojstersko izvedenega prostega strela Ribnikarja, ki je z “levico” zadel zgornji desni kot vrat in pustil Mediča daleč od možnosti obrambe. To ni zmedlo domačih fantov. Stopnjevali so pritisk in z menjavami ohranjali tempo igre, za kar so bili tudi nagrajeni z drugim golom. Ta je padel iz prekinitve in odločnim strelom z glavo Perhavca, ki se je znašel sam na drugi stativi in neubranljivo zadel. V zadnjih minutah so gostje poizkušali z dolgimi podajami priti do priložnosti vendar je obramba na čelu z Burinom ostala hladnokrvna in vse napade in situacija preprečila pred šestnajst metrskim prostorom tako, da Medič ni resneje posredoval vse do konca tekme.

V drugi tekmi pa so mladinci začeli tekmo slabše, saj je v šesti minuti odlično posredoval vratar Kopra Želko. Najbolj nevaren igralec Triglava na igrišču Žurga, je v izvrsntem prodoru ustvaril prostor v kazenskem prostoru za strel in po strelu verjetno že videl žogo v golu, če ne bi v zadnjem trenutku Želko žogi spremenil pot za toliko, da je za malenkost švignila mimo gola. V tekmi, ki je bila enakovredna v prvem polčasu je to ključni dogodek na tekmi, saj bi se verjetno z golom tekma obrnila v drugo smer. Ahmetovič na drugi strani ni izkoristil globinske podaje za zadetek, ko se je srečal 1v1 z vratarjem Hafnerjem. Omenimo še vrhunsko podajo Ovseneka za Hasanaja v zaključku prvega polčasa, vendar slednji ni pričakoval te podaje tako kot verjetno marsikdo na tribuni ne, da bi lahko prišel v situacijo za gol. V drugem polčasu je nekaj taktičnih sprememb v Koprski ekipi omogočilo Severju, da je skupaj s Cvekom prevzel kontrolo na sredini igrišča, kar je ustvarjalo bolj nevarne situacije v napadu za Koper. Blatančič bi lahko po izvrstni kombinaciji celotne ekipe in prehodu v 16m prostor zatresel mrežo dvakrat, vendar je prvič iz golove črte rešil situacijo Janjič, drugič pa je gol preprečila vratnica. Na drugi strani pa gostje niso našli poti do Želkota razen iz poizkusov od daleč,. Ko je tekma že prihajala proti koncu in je kazalo na delitev točk je Sever z driblingom na sredini igrišča izkoristil spodrsljal Janjiča in z diagonalno podajo našel Šrolerja na rubo 16m prostora. Ta je vrhunsko sprejel žogo in izkoristil zapuščanje gola Hafnerja, da je skoraj iz mrtvega kota žogo poslal mimo vratarja za vodstvo 1-0 in za končno zmago. V zaključku tekme so igralci postajali vse bolj nervozni, kar se je pokazalo tudi v prerivanju in kratki prekinitvi tekme. Na srečo so naši fantje znali eden drugega umiriti tudi z božanjem po nosu in preusmeriti energijo v reševanje nogometnih situacij.

Trener mladincev Iztok Kavčič: “Čestitke fantom za odnos in borbo na tekmi, ki je bila zaradi trdega terena in agresivnega nasprotnika specifična. Težko je bilo povezati igro, zato je bilo potrebno strategijo spremeniti in odigrati na rezultat. V drugem polčasu smo v nekaterih situacijah bili blizu gola, na koncu nam je le uspelo zadeti in zmagati. Menim, da je glede na prikazano rezultat realen!”