Vse novice

Nov točkovni uspeh kadetov in mladincev Kopra

20.03.2017

V 17. krogu 1.sml/skl lige smo iz Nove Gorice odnesli štiri točke.Glede na prikazano povsem opravičeno vendar z grenkim priokusom, saj je izredno malo manjkalo, pa bi se obe tekmi končali z drugačnim izidom.

 

U17 Gorica – Koper 1-2 (Špurin, Jerman)

Postava: Ražem  Golja, Juha (Radovanovič), Keserovič, Burin, Agič(Žitko), Meštrič (Popovič), Perhavec, Klarič (Prodanovič) , Jerman (Rudonja), Šporin (Pucer). Trenerja: Božič – Peršič

U19 Gorica – Koper 2-2 (Sever, Šroler)

Postava: Gašper, Opara, Zugan, Čavalič, Matoševič, Cvek, Sever, Blatančič, Šroler, Ahmetovič. Klop: Bičič, Hrvatin, Bečaj, Jakomin, Stojičič, Gavrič

Trenerja: Kavčič – Kerma

 

Izjave po tekmi:

Igor Božič: “Na prvem gostovanju v nadaljevanju prvenstva smo zmagali z rezultatom 1:2. Rezultat je za nas pomemben. Dve tekmi dve zmagi, bolje ne bi mogli štartati. Vseeno ne smemo mimo tega, da v Gorici  nismo odigrali na našem nivoju. Prepričan sem, ne glede na rezultat, da bi v polju lahko bili  veliko boljši. V vezni liniji smo bili veliko slabši kot na prvi tekmi. Izgubljali smo preveč ”pomembnih žog”, izgubljali dvoboje, zamujali v pokrivanju, slabo postavljeni v grajenju igre. ”Mučili” smo se skozi celo tekmo. Preveč igralcev je bilo nerazpoloženih. Z menjavami smo se malček izboljšali.V končnici smo bili za odtenek bolj zbrani kot nasprotnik, to nam je prineslo zmago.” 

Iztok Kavčič: “Iz Nove Gorice se vračamo z mešanimi občutki. Tekmo smo začeli slabo, mogoče preveč samozavestno, saj smo imeli v mislih predstavo iz zadnje prijateljske tekme, kjer smo nasprotnika nadigrali. Tokrat je bilo drugače, saj nekateri posamezniki niso bili razpoloženi zlasti prvih 30 minut tekme. Šele po zaostanku z 2:0 smo se uspeli prebuditi in nekoliko povezati igro ter ob koncu polčasa znižati izid. Drugi polčas je bil bistveno boljši, imeli smo kontrolo igre, vendar v samem zaključku napadov delali preveč napačnih odločitev. Kljub temu, da nekateri igralci so bili pod pričakovanim nivojem, velja pohvaliti karakter ekipe, da se je uspela iz težke situacije dvigniti in se izognila porazu.”

 

Naši kadeti so z drugo zmago zapored unovčili dobro delo v pripravljalnem obdobju. Na igrišču v Novi Gorici pa slika zelo izenačena. Skozi celi prvi polčas so igralci Gorice imeli pobudo v vezni liniji in predvsem preko leve strani, kjer je bočni branilec Marinič osvajal veliko prostora, prihajali v 16 m prostor.  V zaključku pa je bila obramba Kopra vedno na mestu tako, da si domačini niso uspeli priigrati nobene resne priložnosti za gol. Le ta je bil dosežen na drugi strani, kjer je iz novega predložka Goričanov, Koper krenil v bliskovit protinapad, kjer je Šporin unovčil svojo hitrost, se najprej “znebil” branilca in nato še hladnokrvno z diagonalnim strelom premagal Pintola, ki je zapiral vratarski kot na robu 16m prostora. Po golu slika na igrišču podobna kot pred golom. Goričani bolj konkretni in zasluženo izenačili v 46′ tekme, po eni izmed mnogih obrambnih posredovanj Agiča, ko je izbil žogo točno na noge Trivunoviču, kateremu ni bilo težko zadeti za izenačenje izida na 1-1. S prihodom v igro Žitkota je nato tudi Koper začel z boljšo organizacijo napadov. Jerman je dobil več uporabnih žog na levem krilu in bil nerešljiva uganka za Peršiča. V enem izmed uspešnih “driblingov” je podal na 11 metrov Prodanoviču, kateri z nenatančnim a lepim strelom ni testiral vratarskih sposobnosti Pintole. Neodločen izid ni zadovoljil trenerja Božiča, ki je 15 minut pred koncem spremenil sistem in poslal drugega napadalca v igro. Tekma se je razživela na obeh straneh igrišča in v zadnjih minutah tekme je po novem samostojnem prodoru Jurmana in predložku Jermana (vsaj tako on pravi) zadel Jerman za zmago 2-1.

V drugi tekmi so mladinci začeli tekmo brez tekmovalnega duha in želje po zmagovanju. Za tak pristop so bili “nagrajeni” z dvema prejetima goloma in kopico drugih priložnosti Goričanov. Na srečo je bil ponovno razpoložen na golu Želko, kateri je preprečil še večje vodstvo domačinov, ko je vrhunsko obranil strel Lebanu, ko se je ta znašel iz oči v oči.. V samem zaključku prvega polčasa pa zmanjšanje zaostanka. Razpoloženi Šroler je podal iz desne strani v sredino, kjer je Ahmetovič sprejel žogo in bil nepravilno oviran pri strelu, zato je sodnik Klančar opravičeno pokazal na 11 metrovko. Zanesljivi izvajalec Sever je z golov vlil upanje gostom po preobratu izida. V drugem polčasu slika na igrišču drugačna. Koper mnogo boljši v posesti domačini pa so prežali na protinapade. Dočakali so ga zelo hitro, ko so prestregli podajo Zugana in znova napadli Želkota, ki je z izvrstnim posredovanjem preprečil zadetek in svojo formo potrdil tudi 10 minut kasneje, ko je Bužinelu obranil strel iz 7 metrov. Na drugi strani pa so Koprčani tekmovali kdo bo bolj ogrel vratarja Likarja, ko so mu pošiljali visoke predložke v 7 metrski prostor ali pa poizkušali s streli od daleč. Občuten padec fizične pripravljenosti domačinov se je poznal v igri in Koper je prevzemal pobudo in ustvarjal nevarne situacije eno za drugo a konkretnega strela ni bilo. Ko smo pričakovali individualno akcijo smo dobili podajo in ko smo pričakovali podajo smo dobili samostojni vložek ali podajo manj nevarnemu igralcu. Vse to je bilo tako vidno in očitno, da se je kar nekaj oglednikov odpravilo domov še pred izenačujočim golom Šrolerja. Tudi ta je padel v tem podobnem stilu, želel je podati, ustvaril pa gol za izenačenje.