Vse novice

Mladinci Kopra le še dve točki oddaljeni do vodilnega na lestvici

17.04.2017

V 20.krogu 1.SML/SKL lige smo v soboto 15.4.2017 na Bonifiki pričakali vrstnike iz Celja. V deževnem vremenu in pri hitri žogi zaradi mokrega igrišča smo gledali dimanični tekmi s hitrimi prehodi iz enega v drug šestnajstmetrski prostor gledali nadpovprečno kvalitetni tekmi.

U17 Fc Koper – Celje 2-2 (Pečar, Popovič)

Postava: Medič, Agič, Perhavec, Pečar, Špurin, Meštrič, Jerman, Pucer, Radovanič, Klarič, Juha. Klop: Čurin, Popovič, Rudonja, Keserovič, Prodanovič, Stojičič. Trenerja: Božič, Peršič

U19 Fc Koper – Celje 3-1 (Ahmetovič 2x, Gavrič)

Postava: Želko, Opara, Starc, Sever, Požrl, Burin, Bečaj, Ahmetovič, Gavrič, Matoševič, Blatančič. Klop: Bičič, Hrvatin, Zugan, Jakomin, Čavalič. Trenerja: Kavčič, Kerma

Izjava trenerja Kavčiča po tekmi: “Ekipa Celja je v Kopru pokazala, da je izredno napredovala in da ni bilo naključno, da so v prejšnjem krogu premagali Maribor. Za nami je izredno zahtevna tekma, kjer smo ponovno delovali kot ekipa in uspeli z zmago priti v položaj, kjer lahko sami odločamo o razpletu prvenstva. Pomembno je, da po dolgi seriji nepremaganosti fantje verjamejo in da so ambiciozni. Čaka nas še 6 velikih tekem.”

Mladinci so svojo dobro tekmovalno formo potrdili tudi proti Celjanom. Le ti so na njihovem zadnjem gostovanju presenetili in premagali vodilni Maribor in verjetno upali na podoben razplet tekme tudi v Kopru, kjer pa so jih pričakali za igro razpoloženi Koprčani.

V 32′ tekme so povedli Koprčani po odličnem prodoru Gavriča po levi strani igrišča, ko je na malem prostoru na robu 16m obšel dva igralca Celja in iskal svoj prostro za strel proti vratom Celjanov. Pri tem je preveč okleval in izgubil kontrolo nad žogo, zato je bil v nadaljevanju blokiran. Celotno akcijo je budno spremljal Ahmetovič, dobil žogo in iz 11m z diagonalnim strelom premagal nemočnega Ravnaka. Zelo podobna situacija v 44′ tekme, ko je Gavrič, tokrat z desne strani ponovno obšel dva igralca Celja in ponovno ni prišel do strela. Odbito žogo je dobil Blatančič, ki je poizkusil iz voleja premagati Ravnaka. Ta je refleksno uspel le odbiti žogo točno na nogo Ahmetoviču, kateremu ni bilo težko zadeti za 2-0. Gavrič je imel prste vmes tudi pri zadetku Celjanov. V eni izmed obrambnih akcij se je žoga odbila njemu “na nogo” vendar je ni uspel zadržati in v nadaljevanju storil prekršek na robu svojega 16m prostora. In ravno iz tega prostega strela je Kesič premagal Želkota s strelom po tleh. Da pa je Gavrič bil osrednja figura tekme priča situacija iz 79′ tekme, ko je hiter kontranapad začel Matoševič, ki je pridobil žogo s spodrsavanjem in podal do Blatančiča. Ta z izvrstno podajo na desno stran zaposli hitro prodirajočega Jakomina, ki nesebično poda “na drugo stativo” Gavriču za povišanje vodstva na 3-1. Izvrstna akcija in kontranapad za učbenike. Na drugi strani ne smemo mimo omembe vrednih situacij v obrambnih nalogah, saj Celjani praktično niso resneje ogrozili Želkota. Zasluga za to gre predvsem kolektivni igri in zavedanju pomena branjenja cele ekipe. Poleg tega pa smo videli tri izvrstne “drseče bloke” Matoševiča in Bečaja, katera sta s tem preprečila gol situacijo Celjanom.