Foto galerije

Olimpija premagana na Bonifiki

03.03.2017

Kadeti in mladinci so danes odigrali prijateljski tekmi z vrstniki Olimpije, ki je služila kot zadnja preizkušnja pred nadaljevanjem prvenstva.

 

U19 Fc Koper – NK Olimpija 3-1 (Ahmetovič, Sever, Tiganj)

Postava: Želko, Požrl, Hrvatin (Bečaj), Zugan, Sever, Cvek (Blatančič), Matoševič (Čavalič), Opara, Tiganj (Gavrič), Šroler, Ahmetovič. Trenerja: Kavčič-Kerma.

U17 Fc Koper – Nk Olimpija 0-0

Postava:  Medič, Pucer, Burin, Keserovič, Radovanovič, Agič, Perhavec, Meštrič, Rudonja (od 41 Prodanovič), Klarič, Šporin. Trenerja: Božič-Peršič.

“Generalka je uspela. Glede na vložen trud trenerjev in igralcev ter izkazano voljo do dela v zimskem premoru, sem lahko zadovoljen in optimistično zrem v prihodnost in drugi del prvenstva, ki se začne naslednji teden. “, je povedal direktor akademije Oliver Bogatinov.

Po zmagi trener mladincev Kavčič Iztok pokazal zadovoljstvo z naslednjimi besedami:

“Na generalki pred začetkom prvenstva smo prikazali dobro tekmo, bili skozi večji del tekme superiorni in zasluženo premagali močnega nasprotnika. Ostane nam še teden dni za pripravo na prvo kolo, kjer bomo delali na detajlih. Ekipa je kondicijsko dobro pripravljena in tudi v igri je viden korak naprej. Če bomo tudi v prvenstvu kazali podobne predstave, verjamem da bo publika na mladinskih tekmah zadovoljna.”

Na drugi strani trener kadetov Igor Božič, pravi:

“Od vseh do sedaj odigranih prijateljskih tekem, je bila današnja za nas najzahtevnejša. Želeli smo si običajno ”generalko” pred nadaljevanjem prvenstva, vendar so jo nam poškodbe in odsotnosti nekaterih igralcev naredile posebno. Za tekmo z Olimpijo sem lahko računal le na enajst igralcev, med katerimi niso še vsi optimalno pripravljeni za vseh 80 min. Ne glede na vse, smo odigrali proti solidni Olimpiji, korektno. Ta tekma mi je dala določene odgovore. Videl sem lahko, da je ekipa pripravljena trpeti. Da imajo karakter, da so pripravljeni delati defenzivo in garati, tudi ko so v podrejenem položaju. Olimpija je bila bolši nasprotnik do njihove izključitve, nato smo malo splavali in imeli nekaj več od igre. Glede na okoliščine, sem zadovoljen.”